Dinsdag 16 januari 2007

Bezoek van een parlementaire delegatie uit Kosovo
en van de kosovaarse President Fatmir Sejdiu


Op enkele weken van het uiteindelijke statuut van Kosovo heeft Senaatsvoorzitter Anne-Marie LIZIN op dinsdag 16 januari 2007 een delegatie van het Parlement van Kosovo ontmoet waarmee het Belgische parlement sinds 5 jaar uitstekende contacten onderhoudt. Intussen is ook een Belgische parlementaire Senaatsdelegatie van de commissie Buitenlandse betrekkingen met de senatoren François ROELANTS du VIVIER (MR), Lionel VANDENBERGHE en Staf NIMMEGEERS (beiden sp.a-Spirit) op bezoek in Kosovo.

Na het gesprek met de Kosovaarse delegatie was het de beurt om de President van Kosovo, de h. Fatmir Sejdiu, in de Senaat te ontvangen voor een informele vergadering.

Naar aanleiding daarvan heeft de Kosovaarse president eraan herinnerd dat het woord "onafhankelijkheid" in de tekst van de Verenigde Naties moet staan. Het gesprek ging voorts over de samenwerking met de NAVO en de EU en over de rol van België binnen de VN-Veiligheidsraad. Senaatsvoorzitter Lizin verklaarde dat elk tijdverlies mbt het uiteindelijke statuut van Kosovo een nefaste zaak zou zijn. Ze wenst de bijzondere VN-gezant voor Kosovo Martti Ahtisaari alvast veel moed in zijn opdracht.


foto's van de delegatie

i

foto's van de President



Voor meer informatie : Communicatiedienst van de Senaat :